COREP XBRL

COREP is een Engelse afkorting dat staat voor Common Reporting. Het is een financiële rapport dat sommige bedrijven moeten aanleveren bij controlerende instanties. Deze financiële rapport moet vaak in XBRL aangeleverd worden zodat het meteen te lezen is.

XBRL
xbrl-corepXBRL is een open standaard dat ontwikkeld is door een non-profit organisatie. Open standaard betekent dan ook dat het door iedereen gebruikt mag worden zonder voor de licentie te betalen. XBRL is ontwikkeld met doel om het delen van financiële gegevens via internet makkelijker te maken. Bij het delen van financiële gegevens zoals rapporten gaat het vaak mis omdat iedere bedrijf een ander software gebruikt. Voor XBRL maakt het niet uit wat voor software er gebruikt word want het is direct te lezen wat het makkelijker maakt voor de ontvangende partij.

Aanleveren in XBRL

Wanneer er om COREP XBRL gevraagd word betekent het dat de Common Reporting in XBRL moet aangeleverd worden. Als bedrijven dit niet doen word het rapport niet eens in behandeling genomen. Veel bedrijven, overheidsinstellingen en banken vragen tegenwoordig om COREP XBRL. Het bespaart hun namelijk veel tijd en dus ook geld. Als bedrijven nog een XBRL software hebben kunnen ze een externe bedrijf inschakelen voor hulp zoals de onderstaande bedrijven.

http://www.softwarepakket.nl

http://xbrlweb.parseport.com/nl/

https://www.twinfield.nl

Comments are closed.