Tegels 60×60

Heeft u al een heel plan opgesteld over hoe u uw woning wilt inrichten, u wilt vloerverwarming met een tegelvloer erover en niet teveel naden zien? Dan kunt u kiezen voor de tegels van 60×60. Dit is een groot formaat tegel, waardoor u dus minder tegels gebruikt, minder voegen heeft, en minder schoonmaakwerk. Het is ook nog eens sneller gelegd, omdat de gehele vloer met een grote tegel nu eenmaal sneller helemaal bedekt is dan met kleinere tegels.

Tegels 60x60Er zijn wel een aantal dingen waar u rekening mee moet houden wanneer u tegels 60×60 gaat leggen. Ten eerste is het cruciaal dat de vloer volledig waterpas is, anders gaat de tegel ‘wippen’ en komt hij in de loop van de tijd los te liggen bij gebruik. U kunt uw vloer egaliseren met een gietmortel. Ook dien je tegels van dit formaat te leggen door zowel de vloer als de tegel met lijm in te smeren. Zo kan een eventuele kleine oneffenheid nog opgevangen worden.

Houd bij het leggen ook zeker rekening met het feit dat de voeg die langs de randen van de muren loopt, niet ingevoegd wordt. Anders kan de tegelvloer niet uitzetten en krimpen, wat altijd gebeurt met temperatuurverschillen, en vooral als u er ook nog een vloerverwarming onder heeft liggen. Doet u dit niet, dan kan de hele vloer losknallen. Wacht na het leggen minimaal vier weken voor u de vloerverwarming aanzet, en dan eerst op een hele lage temperatuur, die heel langzaam omhoog gaat in de dagen erna.

Comments are closed.